(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Super letní pomlsání
Potřebné ingredience
300 hladké mouky, 150 g cukru krupice, 60 g másla, 6 vajec, 100 ml smetany ke šlehání, 200 g cukru moučky, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 kypřicí prášek, 700 g čerstvého rybízu
Postup přípravy
Postup: Žloutky, máslo a 1 vanilkový cukr ušlehejte do pěny, přidejte smetanu a mouku prosetou s kypřicím práškem. Těsto důkladně promíchejte a vlijte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte péct do vyhřáté trouby asi na 20 minut. Rybíz zbavte stopek, omyjte a nechte okapat.
Dejte stranou lžíci cukru moučky a zbylým cukrem proslaďte rybíz. Z bílků a vanilkového cukru vyšlehejte tuhý sníh. Na ještě vlahé těsto rozložte rybíz i se šťávou, kterou ovoce pustilo. S pomocí cukrářského sáčku naneste navrch ušlehaný sníh. Pocukrujte lžící cukru moučky. Koláč vraťte do trouby a pečte dalších 5 až 10 minut, dokud sníh nezačne hnědnout.
Dejte stranou lžíci cukru moučky a zbylým cukrem proslaďte rybíz. Z bílků a vanilkového cukru vyšlehejte tuhý sníh. Na ještě vlahé těsto rozložte rybíz i se šťávou, kterou ovoce pustilo. S pomocí cukrářského sáčku naneste navrch ušlehaný sníh. Pocukrujte lžící cukru moučky. Koláč vraťte do trouby a pečte dalších 5 až 10 minut, dokud sníh nezačne hnědnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé